Cum se șterge jocurile și se salvează pe PS4

Publicitate

Aveți nevoie pentru a elibera spațiu pe PS4? Citiți ghidul nostru pas cu pas despre ștergerea jocurilor și salvarea datelor

Cu toții am fost acolo. Tocmai când doriți să descărcați o nouă demo fierbinte sau să instalați cea mai recentă actualizare la jocul dvs. multiplayer preferat, vi se spune că PS4-ul dvs. a rămas fără loc. E timpul să faci un pic de curățare de primăvară, apoi și să scapi de unele dintre acele jocuri vechi care înfundă hard disk-ul.

Desigur, s-ar putea să existe unele jocuri pe care le-ai vândut sau tranzacționat cu vechime în urmă și ai uitat să ștergi datele salvate. Acest lucru poate elibera, de asemenea, un spațiu mult mai necesar pe hard disk, așa că în acest ghid vă vom arăta cum să faceți ambele, ducându-vă pas cu pas pentru a șterge jocurile și fișierele lor de salvare însoțitoare - doar în cazul în care nu aveți intenția de a jucând vreodată acel joc din nou.

Pasul 1: Porniți PS4, conectați-vă la contul PlayStation Network (dacă este necesar) și accesați d-pad-ul pentru a accesa meniul Funcții. Derulați spre dreapta și selectați butonul Setări.



Pasul 2: Coborâți lista de opțiuni și selectați Gestionare stocare sistem. Pentru a șterge un joc, selectați Aplicații. Treceți la Pasul 4 dacă doriți doar să ștergeți datele dvs. de salvare.

Pasul 3: Găsiți jocul pe care doriți să îl ștergeți. Dacă sunteți în căutarea anumitor hoggers de pe hard disk, fiecare joc arată, de asemenea, cât spațiu ocupă pe PS4. Unele jocuri pot fi la fel de mari ca 55 GB - Uncharted 4, te uităm - așa că scăparea lor va ajuta la eliberarea unei cantități semnificative de spațiu, permițându-vă să descărcați și să instalați mai multe titluri mai mici în locul său. După ce ați găsit jocul pe care doriți să îl ștergeți, apăsați butonul Opțiuni de pe controlerul DualShock 4 și selectați Ștergere.

Pasul 4: Ștergerea unui joc nu va șterge neapărat datele de salvare atașate acestuia, așa că întoarceți-vă la ecranul Managementului stocării sistemului. Apoi selectați opțiunea Date salvate de sub Galeria de capturi.

În mod alternativ, puteți șterge datele dvs. de salvare selectând Managementul datelor salvate de aplicații în meniul principal de setări. Alegeți Date salvate în Stocare sistem și apoi Ștergeți. Indiferent de felul în care o faceți, vi se va prezenta apoi o listă cu toate fișierele de salvare salvate în prezent pe PS4.

Pasul 5: Derulați în jos până găsiți jocul ale cărui date doriți să le ștergeți, selectați-l și apoi găsiți fișierul corespunzător. Majoritatea jocurilor au doar un singur fișier de salvare atașat la ele, însă unele jocuri, cum ar fi Hitman, vă permit să aveți mai multe fișiere de salvare, astfel încât este posibil să fie nevoie să repetați acest pas de câteva ori înainte de a dispărea. Pentru fiecare fișier pe care doriți să îl ștergeți, pur și simplu apăsați butonul Opțiuni de pe controler și apăsați Ștergeți.

Pasul 6: Dacă aveți date de salvare PS4 pe care doriți să le ștergeți, care se află în prezent pe un stick USB, conectați stick-ul USB în PS4 și accesați Gestionarea datelor salvate pentru aplicații în meniul principal al Setărilor. Selectați datele salvate pe dispozitivul de stocare USB și urmați pasul 5.